Lidingö

Lidingö

Pressretur, som administrerar all tidningsinsamling i landet, har slutit avtal med TÅV AB som därmed blivit ansvarig för insamlingen inom Lidingö kommun. Det nya avtalet gäller från 1 april 2010. I Lidingö kommun finns det möjlighet att få tidningar hämtade vid villa- och radhusfastigheter. Hämtningen sker elva gånger per år i enlighet med det schema som presenteras längre ner på den här sidan. Årsavgiften är 380 kr inklusive moms. Vid anmälan binder du dig till tjänsten i ett år. Om du villavsluta den i förtid sker ingen återbetalning.

Hämtningsschema – Hämtning sker alltid på fredagar

> Söder om sträcket på kartan sker hämtning tillsvidare på veckorna:

2,6,10,14,18,22,26,34,38,42,46,50

> Norr om sträcket på kartan sker hämtning tillsvidare på veckorna:

4,8,12,16,20,24,32,36,40,44,48,52

>>Klicka på kartan för större bild

karta

Viktiga instruktioner!

På tömningsdagen ska kärlet vara utställt senast kl 06:30. Vi hämtar med sidlastande bil. Det innebär att chauffören aldrig kliver ur bilen, utan det är en mekanisk arm som lyfter upp kärlet och tömmer det. Det är därför viktigt att tänka på några saker.

1.) Kärlet ska placeras max två meter från för lastbil farbar väg.
2.) Det ska vara minst en halvmeter fritt utrymme runt omkring kärlet.
3.) Till skillnad från sopkärlet, ska tidningskärlet vara placerat med handtaget och hjulen inåt tomten och öppningen framåt.
4.) Eftersom kärlet lyfts rakt upp, är det bra om det inte finns några trädgrenar ovanför.

Möjlighet att lämna tidningar till återvinning finns även på Förpacknings- och Tidningsinsamlingens 19 återvinningsstationer eller på återvinningscentralen i Stockby.